maanantai 21. huhtikuuta 2014

CocoVin pääsiäiskilpailu.

Pitkän blogitauon jälkeen innostuin kehittelemään uutta reseptiä huomattuani CocoVin pääsiäisaiheisen kilpailun, jossa pyydettiin luomaan CocoVi-henkinen pääsiäisherkku.

Kakkujen tekeminen on jäänyt hieman taka-alalle nyt muiden kiireiden keskellä, joten päätin panostaa tähän oikein kunnolla, kerran pitkästä aikaa raakaleipomiseen ryhdyin. Idea putkahti päähän aikalailla itsestään, kun mietin mistä kaikesta pääsiäisessä pidän. Ensimmäisenä tuli mieleen pasha, sitten suklaa. Pashan kanssa sopii yhteen... valkosuklaa? Kyllä, niin sopii. Sitruunaisen raikkaan pashatäytteen kanssa sopii pohjaksi... makea murotaikina? Kyllä, niin sopii.  Nämä kaikki kolme sopivat hyvin yhteen? TODELLAKIN SOPII. Ja tämä kaikki on ehtaa raw foodia? KYLLÄ ON.

Kakusta tuli huikean hyvä ja sitä on nyt koemaistajan kanssa ylistetty koko pääsiäinen! Kakku oli tosiaan oikea pääsiäiskakku, sillä se riitti täsmälleen koko pääsiäiseksi. Viimeisen palan söin juuri äsken ja nyt on jo vähän ikävä. Taitaa käydä niin, että tätä kakkua tulee tehtyä jo ennen seuraavaa pääsiäistä!

Pääsiäisen valkosuklaa-pashakakku (raw)

TÄYTE
 
1dl kookosöljyä
1dl kaakaovoita
3dl cashewpähkinöitä(liotettuna)
2dl vettä
1½ sitruunan mehut(ja hieman kuorta)
½dl hunajaa
2rkl vaniljauutetta
1rkl chiasiemeniä
1rkl kookosjauhoa
1tl lucumaa
1dl rusinoita
 
Aloita kakun valmistaminen täytteestä. Liota pähkinöitä väh. 2 tuntia. Sulata kookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa. Blendaa kaikki ainekset sileäksi seokseksi. Lisää lopuksi rusinat seokseen. Voit liottaa rusinoita hetken vedessä, jotta niistä tulee hieman mehevämpiä.
 
Vuoraa kelmulla 8cm syvä ja 14cm halkaisijaltaan oleva kulho, jos haluat kakusta pyöreän mallisen.
Kaada täyte kulhoon ja laita pakastimeen jähmettymään. Valmista sillä aikaa pohja.
 
  POHJA
 
2dl taateleita liotettuna
1½dl mantelijauhoa
1dl kookosjauhoa
1rkl kookosöljyä
ripaus laatusuolaa
 
Liota taateleita kunnes ne ovat pehmenneet hieman. Aja kaikki ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Taputtele jähmettyneen täytteen päälle pohjaksi ja laita kakku vielä pakastimeen suklaan valmistuksen ajaksi. Suklaa on helpompi levittää pakastuneen kakun päälle.
VALKOSUKLAAKUORRUTE
 
1½dl kookosöljyä
1½dl kaakaovoita
½dl kookosmaitoa
3rkl hunajaa
2rkl vaniljauutetta
1rkl kookosjauhoa
1tl lucumaa
ripaus laatusuolaa
 
Sulata kookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa. Lisää kookosmaito ja sekoita vispilällä huolellisesti. Sekoita vielä loput ainekset joukkoon. Anna suklaan jähmettyä niin, ettei se ole ihan juoksevaa.
 
CocoVin tuotteista mukaan pääsi kookosöljy, kaakaovoi sekä chiasiemenet.
 Kumoa kakku lautaselle(kakku on helppo irrottaa kulhosta kelmun avulla) ja levitä suklaa kerros kerrokselta kakun päälle nuolijalla. Itse tykkään rosoisesta jäljestä, mutta voit halutessasi levittää suklaan myös tasaisemmin. Koristele esimerkiksi kookoslastuilla ja raastetulla sitruunan kuorella.
 
Kakku maistuu taivaalliselta ainakin seuraavat neljä päivää, varsinkin kevät-auringon alla nautittuna.
Keväisiä kakkuhetkiä kaikille ja kiitos CocoVille hauskasta kilpailusta!