lauantai 20. huhtikuuta 2013

Kiirettä ja työhuonejuttuja.

Huh, viime postauksestani on jo yli kaksi viikkoa! Miten tässä näin kävi, kun kirjoitusintoa on kuitenkin vaikka muille jakaa..

No, on ollut liikaa muuta tekemistä, niin simppeli selitys tälle löytyy.

12.4-14.4 pidimme työhuone-porukkamme kanssa Onnen Päivät nimiset myyjäiset hattukaupalla.
Hattuateljee Miia Lindqvist on (hämeentie 44, 00500 Hki) työkaverini omistama liike, jossa hän valmistaa hattuja ateljeetyönä. Miian lisäksi meitä on neljä alivuokralaista, joista kukin tekee omaa juttuaan. Tuotteita on myynnissä hattukaupalla, se on avoinna pe 11-18 ja la 11-15.

Itse teen NAME: merkkisiä kierrätyskoruja ja asusteita. Asusteita ei kyllä rehellisesti sanottuna ole vielä myyntiin asti tullut, vaan olen enemmän keskittynyt noihin koruihin. Koruissa metalliosat ovat uusia, muu on kierrätettyä, koska kierrätys ja ekologisuus ylipäänsä on minulle tärkeä asia. Kierrätysmateriaaleista voi sitäpaitsi luoda vaikka mitä ihanaa, ilman että tarvitsee ostaa uusia matskuja! Käytän paljon pahvia materiaalina, jolloin lakkaan ne "3D-lakalla", joka on kyllä uutta tavaraa :D Kierrätysnahka on myös aika pop mielestäni, sitä käytän myös paljon. Talvella nahkahapsukorvikset olivatkin suosituimpia koruistani!

Kierrätyspahvista,-kankaasta -ja helmistä tehdyt korvikset.

Tällä hetkellä olen aikas inspiroitunut neonväreistä yhdistettynä maanläheiseen meininkiin. Afrikkakin kiehtoo ja tietynlainen grunge-tyyli, katsotaan mitä kaikkea kivaa näiden yhdistelmästä saan kesäksi luotua ;)

                                              

Kierrätysnahkaa ja helmiä.
                                               


Kolme muuta merkkiä ovat Göran, Herné ja Bizaar Times. Göranilla ja Hernéllä on nettisivut, käykää kurkkaamassa! Todella kauniita ja veikeitä koruja, laukkuja ja muita asusteita. Bizaar Times myy lähinnä vintage-asusteita Englannista, mutta tulossa on myös tyyliin sopivia asusteita ateljeetyönä tehtynä.

Näiden lisäksi liikkessä on tosiaan myynnissä Miian tekemiä hattuja, joita hän tekee tilaustyönäkin. Kesästä lähtien hattujen myyntiin on suunnitteilla pieni tauko, joten myynnissä tulee olemaan lähinnä meidän muiden tuotteita.
Tervetuloa käymään! Tulen päivittämään uusia tuotteitani tänne, ja työn alla on myös facebook-sivut. Omaa nettikauppaa en ainakaan toistaiseksi ole perustamassa, vaikka sekin on kovasti mielessä pyörinyt. Tarkoitus olisi tehdä tätä työtä muun työn ohella, ja sen muun työn toivon mahdollisimman pikaisesti olevan jotain hyvinvointiin ja raakaravintoon liittyvää. En ole tätä toki jättänyt pelkästään toiveen tasolle, vaan tehnyt paljon töitä asian eteen ja nyt on pieni tunne, että asiat taitavat edistyäkin ;) Mutta siitä lisää toisella kerralla.

Ainiin, siitä kiireestä. Onnen Päiville pyrin valmistamaan mahdollisimman paljon uusia koruja myyntiin, joten päivätyön ohella tämä vei viime viikkoina paljon aikaa. Varasin lisäksi kirpparipöydän, joten pienoinen tavaroiden lajittelu-urakka oli myös tehtävä. Mutta on se vaan aina niin mieltä lämmittävää, kun itse pääsee eroon tavaroista/vaatteista joita ei käytä ja joku muu saa sitten pikkurahalla niistä hyötyä itselleen! Tämä urakka on itseasiassa vieläkin vähän kesken, kellarissa odottaa muutama mielenkiintoinen laatikko, joiden sisällöstä ei ole mitään muistikuvaa :D
Samalla, kun karsin turhaa rojua pois, aion pitää kunnon kevätsiivouksen, koska se vaan on niin ihanan puhdistavaa. Mielikin tuntuu kevyemmältä, kun ympärillä on siistiä ja kaapeissakin vähän liikkumatilaa. Vaikka eivät ne nyt niiiiin täynnä ole olleet..

Tämä jäätelöresepti minun piti postata jo reilu lähes kaksi viikkoa sitten, kun juurikin kiireen keskellä sen hutaisin. Aina on aika mieltä kirkastavalle ja energiaa antavalle terveysjäätelölle! Tästä tuli kaiken lisäksi myös suussa sulavan herkullista. En ennen ole oikein pitänyt suklaajäätelöstä, mutta raakana se maistuu. Taivaalliselta.                                                Minttusuklaajäätelö
                                                           raakana, kiitos
 
 
 
 
 
- 1dl kaakaovoi (sulatettuna)
- 1dl kaakaomassa(sulatettuna)
- kourallinen liotettuja cashewpähkinöitä + vettä
- 2 rkl hunajaa
- 1rkl chia (kukkurallinen)
- ½ tl aito vanilja
- 1 korkillinen vaniljauute
- ½ dl toco
- ½ tl mesquite
- minttuöljyä maun mukaan
 
 
Blendaa ensin liotetut cashewpähkinät pienen vesimäärän kanssa sileäksi kermaksi. Lisää loput aineet ja blendaa, kunnes ovat sekoittuneet hyvin. Kaakaomassa -ja voi kannattaa laittaa lämpimään vesihauteeseen sulamaan heti aluksi, ehdit niiden sulaessa valmistella muut tarvittavat ja tehdä cashewkerman(itse laitan yleensä hyvissä ajoin ne sulamaan ja laitan sekaan myös vaniljan, että sen maku imeytyisi mahdollisimman hyvin kaakaoon). Käytän Big Tree Farmsin palmusokeroitua kaakaomassaa ja saman merkin kaakaovoita, koska ne ovat laadukkaita ja ylivoimaisesti parhaimman makuisia mielestäni. Ja saman merkin aidosti raa'at cashewit rokkaa!
 
Chia muodostaa nestettä imiessään hyytelöä, joten se on oiva myös jäätelöiden, vanukkaiden, kakun täytteiden ym kanssa. Jäätelöstä se tekee notkeaa ja hyvin ksassa pysyvää.
 
Laita jäätelömassa kulhossa pakastimeen ja sekoittele välillä, jotta koostumuksesta ei tule liian jäinen ja kiteinen. Taisin muutaman tunnin ajan sekoitella 4-5 kertaa massaa, en muista kunnolla :D
Mutta kyllä kaikki tietävät minkälaista jäätelön tulee olla.
 
Koristele rouhitulla kaakaomassalla ja naauti viileästä mintun ja suklaan mausta. Ja piristy!
 
 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti