keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Pizzakräkkerit.

Heippa vaan taas pitkän tauon jälkeen!

Nyt kesällä ei ole napannut koneella istuminen lainkaan ja se näkyy myös hiljaisuutena blogissa. Muutenkin olen elänyt ns. muutosten aikaa, joten aika on mennyt vähän ihmetellessä uutta ja asioiden selvittelyssä.
Hieman valitettava totuus on se että syksy lähestyy kovaa vauhtia, kyllä, totta se on, mutta itse löydän siitä monia hyviä puolia, vaikka kesän luopuminen aina yhtä haikeaa onkin. Nimittäin syksyisin olen luovimmillani ja kesällä laiskotellessa kerätyt energiat pääsevät vihdoinkin hyötykäyttöön! Kesällä en oikein osaa niitä hyödyntää, vaikka joka vuosi suunnittelenkin kesäksi kaikenlaista ohjelmaa, ei vaan yksinkertaisesti inspiroi tehdä mitään ns. järkevää. Mutta sitä ei kannata harmitella, vaan suunnistaa tarmokkaasti kohti syksyä uudet kujeet mielessä ;)

Ajattelin vihdoinkin jakaa kräkkerireseptin, kun muuten nuo reseptit ovat olleet aikas makeita.
Kräkkereiden valmistaminen on helppoa ja soveltaa voi vaikka kuinka. Tässä reseptissä olen käyttänyt useita eri siemeniä, mutta myös muutamaa eri lajiketta yhdistämällä saa kräkkereistä oikein maistuvia. Maustaa voi myös mielensä mukaan, itse pidän ehkä eniten näistä pizzakräkkereistä.

Kuivuri olisi ihan ykkönen kräkkereitä kuivatellessa, mutta uunillakin pärjää jos ei kuivuria omista.
Uunista riippuen kräkkereitä voi kuivatella 42-50 asteessa luukku raollaan suurin piirtein yön yli.Pizzakräkkerit

noin yksi uunipellillinen

-1dl tattaria ja hirssiä sekoitettuna
-½dl pellavansiemeniä
-1dl auringonkukansiemeniä
-½dl kurpitsansiemeniä
2rkl mantelijauhoa
-1 tomaatti
(muutama aurinkokuivattu tomaatti)
-3rkl bruchettamaustetta
-1rkl macaa
-1rkl oluthiivahiutaleita
-1tl herbamarea tai esim.ruususuolaa
-1tl kurkumaa
-mustapippuria
-liraus hamppu-ja sesamöljyäLiota kaikki siemenet, tattari ja hirssi yön yli. Sekoita öljyjä lukuunottamatta kaikki ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Lisää öljyjä tarpeen mukaan, noin ruokalusikallinen riittää, ettei massasta tule liian löysää.Levitä massa esim. nuolijan avulla tasaiseksi levyksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Laita uuni max.50 asteeseen ja kuivata vähintään yön yli. Jos uunisi saa pienemmälle, niin suosituslämpötila on 42-45 astetta.
Jos mahdollista, käännä noin puolivälissä kräkkerit ympäri, jotta myös toinen puoli kuivuu. Itse yleensä leikkaan levyn paloiksi suurin piirtein puolivälissä ja käännän samalla palat ympäri.
Kuivattelua voi jatkaa niin pitkään kuin tarpeen, yleensä n.10 tuntia riittää.Säilytä kräkkerit kuivassa ja viileässä, lasipurkit soveltuvat tähän hyvin.

Kräkkereiden päälle voikin sitten lisätä mielensä mukaan päällisiä, omia suosikkejani ovat ihan perus tomaatti-kurkku-paprika-avokado sekä ehdottomasti raakamaitojuustot!
Tomaattikastikkeen ja hyvän juuston(suosittelen pähkinä"juustoja" tai raakamaitojuustoja)avulla saat kräkkereistä loihdittua ihanaa pizzaa.

Vielä ehtii tehdä kräkkereitä ihanille kesäpiknikeille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti