maanantai 19. elokuuta 2013

Minttusydämet.

Kesä meni ihmeen vähällä määrällä raakasuklaata, se jäi vähän muiden herkkujen varjoon(nyyh). Jos on kuitenkin totuttanut itsensä syömään raakasuklaata jokseenkin säännöllisesti, niin sen kyllä tuntee kun elimistö alkaa sitä kaivata. Niin kävi nytkin. Mikään muu ei olisi kelvannut tähän "nälkään" ja erityisesti mintulla höystetty suklaa tuntui oikealta mussutettavalta.

Teen suklaani aina kaakaomassasta jauheen sijaan, sillä se on mielestäni paljon parempaa. Varsinkin FitnessFirstin palmusokeroitu kaakaomassa, voi luoja mitä herkkua! Massa valmistetaan(Suomessa!) grindaamalla kaakaopapuja ja palmusokeria ja maku on uskomattoman pehmeä.
Jos et itse jostain syystä halua valmistaa suklaata, niin suosittelen että etsit jostain käsiisi Goodiota, se on nimittäin ainoa oikeasti hyvä valmis raakasuklaa. Muut merkit eivät pärjää itse tehdylle alkuunkaan(tai riippuu toki millaista tekee, heh).

Raakakaakaon terveysvaikutuksista kaikki ovat varmastikin jo lukeneet, joten niitä en nyt liitä tähän postaukseen. Resepti sisältää mm. lucumaa, lesitiiniä, tocoa..kaikki vaikuttavat suklaan koostumukseen ja makuun(varsinkin lesitiini ja toco tuovat ihanaa kermaisuutta ja napakan koostumuksen)mutta eivät ole välttämättömiä. Ekstrana on myös ashwagandhaa; perinteinen ayurvedinen yrtti, joka adaptogeenisen ominaisuutensa vuoksi tasapainottaa hyvin kaakaon stimuloivaa vaikutusta. Välttääksemme törkeimmät kaakaokännit.
Makeutuksena käytin Big Tree Farmsin kookosnektaria, jonka voi korvata vaikkapa hunajalla tai stevialla. Jos käytät jotain muuta kaakaomassa, kuin tätä palmusokeroitua, voi makeutusta hieman lisätäkkin maun mukaan. Tähän laitoin vain vähän, sekään ei olisi ehkä ollut aivan välttämätöntä.


Suklaata tehdessä on vaikea antaa täysin tarkkoja mittoja, sillä kaakaotuotteita(ja muita suklaaseen tulevia aineksia) on niin paljon eri makuisia. Ja eri makujakin on niin paljon: toinen tykkää tummemmasta, toinen makeammasta jne. Kannattaa siis maistella, kun suklaa on sulaa, silloin sinne on helppo lisätä jotain puuttuvaa. Ja ainahan valmiiksi jähmettyneenkin suklaan voi sulattaa uudestaan, jos ihan pieleen menee. Hyvin tekijälleen armollinen kaveri siis ;)

   Minttusuklaasydämet

-1dl kaakaomassaa+reilu 1dl kaakaovoita rouhittuina
-1rkl kookosöljyä rouhittuna
-1rkl kookosnektaria tai hunajaa
-1rkl tocoa
-1rkl lucumaa
-1tl lesitiiniä
-1tl ashwagandhaa
-½tl aitoa vaniljajauhetta
-ripaus laatusuolaa
-minttuöljyä maun mukaan

Sulata kaakaomassa- voi, sekä kookosöljy vesihauteessa. Voit laittaa vaniljajauheen jo tässä vaiheessa sekaan maustamaan seosta. Lisää loput ainekset ja sekoita huolellisesti. Tarkista maku. Minttuöljyä kannattaa tiputella sekaan varovaisesti, ettei tule liian vahvan makuista.
Kaada suklaamassa haluamiisi muotteihin ja laita pakastimeen tai jääkaappiin jähmettymään.
Itse käytin silikonista suklaamuottia, josta tuli 15 konvehtia.
Nappaa suklaa suuhun, kun kaipaat piristystä!


Kuvat ovat taas harmittavan suhruisia, kun oli niin hämärää!
Kestää hieman tottua ajatukseen, ettei ole enää yötä myöten valoisaa ja oman rytmin muuttaminen aikaisemmaksi on vielä työn alla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti