keskiviikko 21. elokuuta 2013

Virkistävää nesteytystä.

Olen kärsinyt hieman tukkoisesta olosta kesän herkkukauden jälkeen ja päätinkin nyt pitää smoothie/mehu painotteisen viikon. Aion syödä myös salaatteja ja kasviksia, sekä hedelmiä. Ja luultavasti myös pähkinöitä ja raakasuklaata! Kyseessä ei ole siis mikään oikeaoppinen kuuri, vaan ennemminkin suht perus raakailua, mutta nyt kun on tullut syötyä mitä sattuu, niin tämmöinen kevyempikin "kuuri" tuntuu puhdistavalta. Ja siitä on sitten taas helppo jatkaa samaan tuttuun malliin.

Jos ei silloin tällöin tavallisesta poikkeavia syömisiä lasketa, niin syön n. 70-80% raakaravintoa.
Aamiaiseksi smoothie, välipaloina kräkkereitä, hedelmiä, marjoja, pähkinöitä, raakajuustoa jne ja aterioina lähes aina salaattia. Jotka ovatkin sitten nykyään aika ruokaisia. Tuntuu, että elimistö kaipaa raa'an lisäksi jotain lämmintä ja tuhdimpaa, siksi salaattiin päätyy rehujen lisäksi mm. kalaa, kananmunaa, kikherneitä, mustaa riisiä, quinoaa..(lisää salaateista voit lukea täältä). Myös kevyesti paistetut kasvikset ovat maistuneet lähiaikoina hyvin. 100% raakaravinto ei ole tavoitteenani, mutta ajattelin nyt ainakin viikon verran syödä täysin raa'asti, kun keho tosiaan kaipaa puhdistusta ja virkeyttä.


Tänään olen juonut smoothieta ja mehua yhteensä n.2,3litraa ja hyvin maistuu! Aamun aloitin ihanalla vesimeloni-kurkkumehulla, joka on loistava nesteyttäjä, sillä suurin osa kurkusta ja vesimelonistahan on vettä. Blendasin kurkkua ja melonia veden kanssa, mehustamisesta tässä ei siis ole kyse. Mehusmoothie on sana, jonka jostain joskus bongasin, ja se sopisi kuvaamaan tämän tyylisiä juomia. Mehun ja smoothien välimuoto, why not!
Ajattelin mahdollisesti pitää samalla myös ruokapäiväkirjaa, katsotaan julkaisenko sen kuurin jälkeen vai ripotellen tässä samalla. En ole ikinä moista tehnyt ja olisi kyllä jännä kokeilla, varsinkin kun sen voi vielä jakaa täällä blogissakin, yippee!

Sillä välin kaikki ihanat lukijaiseni: juokaa melonimehua. Se on juuri niin söpön makuista, kuin miltä sen päällä oleva vaahto näyttää :)


Meloni-kurkkumehu

~8dl valmista juomaa

-kilon pala vesimelonia(kaupasta ostettu valmis pala, josta lähtee vielä kuorten paino pois)
-puolikas iso kurkku, tai kokonainen pieni
-2-3dl vettä tai kookosvettä
-½ sitruunan mehut(halutessasi myös kuorta LUOMUsitruunasta)
- muutama lehti basilikaa
-ripaus ruususuolaa

Blendaa kaikki ainekset mehuksi ja nauti viilennettynä.
 
 
 
Kertokaahan jos olette myös innostuneet pitämään jonkinlaista phdistusviikkoa!                          
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti