keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Savumaustetut saksanpähkinät ja kesäkurpitsakiekot.

Keittiökameleontti-blogissa oli ihana kesäkurresänkkärien resepti. Oluthiivahiutaleilla ja valkosipulijauheella maustetut kesäkurpitsakiekot kuulostivat sen verran houkuttelevilta, että pakkohan niitä oli testata. Yleensä korvaan leivän kräkkereillä(tai tattarinäkkärillä), mutta nämä maukkaat kiekot tuovat kyllä ihanaa vaihtelua. Niinkin ihanaa, että itse sandwichit jäivät kuvaamatta, kun ne katosivat lautaselta niin nopeasti! Otin niistä kuitenkin kuvia ilman päällysteitä, joten laitan ohjeen pelkästään kurrekiekkoihin, päällyset saatte valita mielenne mukaan ;)
Ja tuolta Outin blogista kannattaa kurkata hänen tekemänsä sandwichit, on kyllä niin herkullisen näköisiä!

Samalla kun kuivattelin kurreja, päätin myös valmistaa maustettuja saksanpähkinöitä, joita voi napsia välipalaksi tai ripotella esimerkiksi salaatin sekaan. Savupaprika on yksi lempimausteistani tällä hetkellä, joten se on pääosassa tässä reseptissä. Maustetut pähkinät ovat myös oivaa tarjottavaa juhlissa ja itse valmistettuna ne eivät sisällä epämääräisiä lisäaineita, kuten kaupasta osteut chilipähkinät tai muut snacksit. Kauniiseen purkkiin pakattuna toimivat pienenä lahjanakin!

Kesäkurpitsakiekot (muunnelma Keittiökameleontin reseptistä)

- kesäkurpitsa
-sesamöljyä
-oluthiivahiutaleita
-valkosipulijauhetta
-mustapippuria
-suolaa(esim.herbamare tai kalaharinsuola)

Viipaloi kesäkurpitsa(mahdollisimman suuri) noin sentin paksuisiksi kiekoiksi. Ripottele päälle suolaa ja itketä hetken. Taputtele talouspaperilla neste pois kiekkojen pinnalta. Voitele sesamöljyllä molemmin puolin ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sekoita kulhossa oluthiivahiutaleet, valkosipulijauhe, mustapippuri ja suola(en laittanut tarkkoja määriä, mutta n. 2rkl hiivahiutaleita ja vajaa 1tl valkosipulijauhetta, mustapippuria ja suolaa maun mukaan)ja ripottele kiekkojen päälle. Voit ripotella seosta myös leivinpaperin päälle, jolloin saat sitä molemmin puolin.
Kuivata muutama tunti uunin alaosassa max.50 asteessa.
Kesäkurpitsakiekot ovat valmiita, kun pinta on hieman kuivahtanut ja koostumus pehmennyt.
Leikkasin muutaman siivun pitkittäin, kun en löytänyt tarpeeksi suurta kesäkurpitsaa. Nämä, hieman patonkisiivujen malliset,päätyivät niihin sandwicheihin, jotka unohdin päällysteineen kuvata. Mini-kiekot söin salaatin kera.

 
Kurresänkkärien väliin laitoin avocadoa, tomaattia, salaattia ja savusaksanpähkinöitä( rouhittuna), joiden resepti on seuraavana vuorossa!

Savumaustetut saksanpähkinät

- saksanpähkinöitä liotettuna
-sesamöljyä
-savupaprikajauhetta
-himalajansuolaa(tai kalaharin)
-mustapippuria
-hunajaa
-ripaus currya
 
Liota pähkinöitä vähintään 4 tuntia, tai yön yli. Sekoita öljy, mausteet sekä hunaja keskenään kulhossa. Lisää sekaan pähkinät ja sekoita huolellisesti niin että seos levittyy pähkinöihin tasaisesti. Kuivata leivinpaperilla vuoratulla pellillä uunin alatasossa max.50 asteessa yön yli
En laittanut tähänkään tarkkoja mittoja, sillä mausteseoksen määrä riippuu ihan siitä kuinka paljon pähkinöitä haluat valmistaa. Öljyä 2-3 kertaa enemmän kuin hunajaa, mausteita maun mukaan.
Maistelemalla saat itseäsi miellyttävimmän lopputuloksen.

 Pähkinät säilyvät tiiviissä lasipurkissa huoneenlämmössä(kunhan ne ovat kunnolla kuivuneita).
 
 
Kurrekiekoista ja savupähkinöistä muodostui kyllä aivan lyömätön yhdistelmä, olipa onni että satuin tekemään niitä molempia samana päivänä! Näitä tullaan varmasti näkemään lautasellani useinkin tästä eteenpäin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti