perjantai 18. lokakuuta 2013

Mustikkapommi.

Viime aamuina parhaan herätyksen olen saanut mustikkaisella smoothiella, jonka olen maustanut macalla ja raakakaakaolla. Saman kaltaiseen smuutireseptiin olet voinut jo törmätä vaikka missä muualla, pyörää ei siis ole tässä keksitty uudestaan, mutta mitäpä sitä kikkailemaan, jos tämä vain yksinkertaisesti toimii.
Maca on ollut itselläni ns. jäähyllä loppukeväästä asti; silloin elimistö tuntui selkeästi ilmoittavan, että  joo kiitos, ei tätä- sain siis suorastaan huonon olon aina macaa syödessäni. Adaptogeenejä kannattaa muutenkin kierrättää, eli käyttää tavallaan kuuriluontoisesti vaihdellen, tällöin niiden vaikutuksen pitäisi olla tehokkaimmillaan, kun elimistö saa välillä ns. puhdistautua tietystä adaptogeenistä. Olen kyllä kokenut tämän toimivan.
Maca sopii mielestäni parhaiten suklaisiin ja tummia marjoja sisältäviin smoothieihin. Myös raakasuklaassa ja esim. suolaisissa kräkkereissä se toimii. Vihersmuuteihin en macaa yleensä käytä, sillä vaikka pidän sen mausta, niin se ei oikein toimi vihreän makuisissa juomissa. Mutta makuasia tämäkin!
Tutustu macaan vaikkapa täällä.

Mustikkapommi

- 2-3dl mustikoita
- 2dl vettä
- n.1dl kookosmaitoa
- reilu kourallinen tummaa salaattia tai pinaattia
- banaani
- päärynä
- 1tl-1rkl macaa ja lucumaa
- 1rkl chiaa
- 1rkl hunajaa
- 1/4tl ashwagandha(Ojion)
- ½tl camu-camua
- 1tl  FSF Gynostemma
- ½tl aitoa vaniljajauhetta
- ripaus laatusuolaa(esim.kalaharin)
(-2rkl raakakaakaojauhetta)

Blendaa kaikki smuutiksi, hörppäise ja totea, että BOOMKAH!
Macaa ja lucumaa(kuten muitakin aineksia) voit laittaa makusi mukaan. Kannattaa aloitta pienemmällä määrällä, jos nämä jauheet on sinulle uusi juttu.
Myös muita jauheita voit vaihdella mielesi mukaan. Lisäämällä raakakaakaojauhetta saat ihanaa suklaisuutta smoothieen. Mustikka-maca-raakakaakao= loistava kombo.
 Lisää mukaan myös esim. auringonkukansiemeniä jos kaipaat lisää pureksittavaa.
 (kuvat ovat varsin söheröisiä, koska syyshämärä)

Seuraavassa postauksessa ollaankin luultavasti puuroisissa tunnelmissa, sillä ostin I love Me- messuilta Birkkalan mannaspelttijauhoja, joista saa loihdittua ihan superhyvää mannapuuroa ilman vehnää. Messuilla oli huikea meininki muutenkin, toivottavasti mahdollisimman moni pääsi käymään siellä fiilistelemässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti