torstai 13. kesäkuuta 2013

Ihastuttava kirsikkajäätelö.

Hellurei pitkästä aikaa! Kesäflunssasta toipumiseni onkin vienyt paljon enemmän aikaa, kun osasin odottaa. Pahin olo ja kuumehan hävisivät jo viimeksi pakuritee-reseptiä kirjoitellessani, mutta riesakseni jäi paha yskä ja tolkuton määrä räkää, jota sitten olenkin saanut niistellä vielä tähänkin asti. Huhhei. Olo on ollut sen verran tukkoinen ja väsähtänyt, että en ole jaksanut panostaa kokkailuun, tai oikeastaan yhtään mihinkään, ja siitä on johtunut hiljaisuus täällä blogin puolella.
No, nyt kun voin kutsua itseäni jo lähes täysin terveeksi, on taas myös voimia kirjoitella :)


Makuaistini palattua tuossa eräs päivä, tein heti ensimmäiseksi jäätelöä. Mitäpäs muutakaan!
Nyt saa taas kirsikoita, joita onkin tullut popsittua aikalailla, ja niitä pääsi yhdessä suklaan kanssa myös tähän kylmään herkkuun. Jäätelöpohjan tein manteleista, jotka korostavat hyvin kirsikoiden makua. Taidan tituleerata tämän suoraan raakajäätelöiden kunkuksi, sen verran taivaallista tästä tuli.

Käykäähän siis kirsikkakaupassa ja tehkää tätä kesäpäivänne iloksi ;)

  

Cherry-choco Dream

-1½dl manteleita liotettuna ja kuorittuna
-2dl vettä
-1+1dl kirsikoita
-loraus kookoskermaa
-1rkl tocoa
-1rkl lucumaa
-1rkl chiaa
-1tl vaniljauutetta
-ripaus aitoa vaniljaa
-2rkl hunajaa
-hieman sitruunanmehua
 
Blendaa kaikki lukuunottamatta toista desiä kirsikoita sileäksi massaksi. Pilko 1dl kirsikoita pieneksi silpuksi ja kääntele valmiin massan joukkoon. Vie pakastimeen jähmettymään ja sekoittele välillä, kunnes seos on tarpeeksi jähmeää, jotta voit pyöritellä siitä palloja.
 
Valmista sekoittelun välissä suklaaseos.
 
Suklaasattumat:
 
-2rkl kaakaovoita rouhittuna
-1½rkl Suklaapakkausta(tai muuta raakakaakaojauhetta)
-1rkl kaakaomassaa
-2rkl kookosmaitoa
-hunajaa
 
Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja sekoita loput ainekset joukkoon. Sekoita varovasti lähes jähmettyneen jäätelömassan joukkoon siten, että suklaasta muodostuu pieniä palasia. Tämä käy helposti, sillä suklaa kovettuu palasiksi kylmän jäätelön kohdatessaan.
 
Pyörittele palloiksi ja tarjoile kesäpäivän viilennykseksi :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti