lauantai 15. kesäkuuta 2013

Smuutien smuuti.

Juon joka päivä ainakin yhden smoothien, joten niitä on tullut tehtyä aika liuta erilaisia. Useimmiten oikein hyvällä menestyksellä, muutaman on ehkä naama irvessä joutunut juomaan, kun makumaailma on sattunut olemaan kammottavahko,kröhöm. Mutta kun näitä epäonnistuneita on ollut vain muutama, niin voitaisiin siis ajatella, että ne ovat aina hyviä. Välillä tulee sitten hyvän sijaan tehtyä sattumalta loistava, ja sitähän tekee mieli sitten hörppiä päivästä toiseen. Näin kävi taas toissa viikolla ja täytyyhän resepti jakaa tännekin, että pääsette antamaan oman arvionne!
Itse olen ainakin vallan hullaantunut tähän smudeen, on se niin hyvää.

Tämä on ihan simppeli ja aika hedelmäpainotteinen smoothie, jossa ei muuten kauheasti ole mitään sesongin raaka-aineita..auts. Nythän olisi mitä suotavinta käyttää metsiemme antimia itse kerättyinä, ilmaiseksikin vielä! Vielä en ole käynyt pusikoissa saalistamassa, mutta vannon tekeväni sen tässä joku lähipäivä. Olen jo keksinyt muutaman mahdollisesti hyvän paikankin ruohoksien keräilyyn ja kun flunssastakin on päästy, niin ei ole mitään syytä jättää keräilyreissua tekemättä ;)
Joten joku päivä saatte oikein ajankohtaisen eko/lähi/villismoothien ohjeen!

Hoidetaan nyt kuitenkin tämä epäekompi herkku ensin alta pois(passionhedelmiä,sitruunamelissaa ja mustaherukoita lukuunottamatta kaikki on sentään luomua).

 
 


Huikean hyvä smoothie

 - n.150g mustaherukoita
-2dl vettä
-passionhedelmä
-banaani
-omena/päärynä
-limen/sitruunan mehua
-pieni kourallinen sitruunamelissaa
-kaksi kourallista salanovaa/pinaattia/tammenlehvää
-2cm pätkä inkivääriä
(-1tl ohranorasjauhetta
-1tl FSF astragalusta
-1tl ashwagandhaa
-1tl lucumaa)
-ripaus aitoa vaniljaa
-muutama tippa appelsiiniöljyä tai loraus appelsiinin mehua

Blendaa smuutiksi ja nauti! Voit jättää sulkeissa olevat jauheet pois, ne toimivat vain lisäboostina, eivätkä sinänsä vaikuta makuun.

Smoothia viikonlopun jatkoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti