sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kuumeinen kesäkauden avaus.

Olisn suunnitellut tänä viikonloppuna tekeväni jonkinlaista mansikkakakkua, onhan nyt virallisesti ensimmäinen kesäviikonloppu. Mielestäni kesäkuun ensimmäinen viikendi on aina jotenkin spesiaali, vaikkei minulla mitään juhlia ollutkaan tiedossa. Koululaisten loman alkaminen, valmistujaisjuhlat ja yleinen kesähumu vaan joka vuosi valloittavat ja sen vuoksi sitä kakkua olinkin suunnitellut, kesähumun kunniaksi!
Mutta toisin kävi. Universumi järjestikin minulle vallan toisenlaista ohjelmaa.. Nimittäin kipeänä kotona makaamista. Tosi reilua hei!
Alkuviikolla sain yllättäen kurkkuni kipeäksi ja olo oli muutenkin vetämätön. Epäilin ensin allergiaa, vaikka ihmettelinkin sitä, alkukeväästä kun ei ollut minkäänlaisia oireita(yleensä on ollut kyllä). Perjantaina olo oli jo aivan kamala, mutta raahauduin silti töiden jälkeen työhuoneelle ja kotiin päästyäni touhusin kaikenlaista siihen asti, että yskin keuhkot tulessa ja niistin ihanan keltaista räkää litra tolkulla. Kun mittari näytti kuumetta olevan 38astetta, myönsin olevani kipeä.
Kirpaisee myöntää, että on saanut flunssan, varsinkin näin kesällä ja varsinkin, kun en ole nyt sairastanut pitkään aikaan. Kiitos miljoonasti paremman ravitsemuksen, ja parempien elämäntapojen, kuin joitain vuosia sitten.
Eilinen alkoi myös ahkeralla yskimisellä ja niistelyllä, mutta päivällä olo oli jo paljon parempi, siis todella paljon parempi! Litkin monta kupillista Four Sigma Foodsin Instant Chagaa ja Reishiä, sekä mustaseljamehulla ja sitruksilla aateloitua pakuriteetä, jonka ohjeen ajattelin jakaa tännekin, niin hyvää se oli! Sopii mainiosti muuhunkin, kuin flunssailuun.

Tänään olo on ollut jo varsin hyvä, kävelin vähän pidemmälle kauppaankin, kun halusin olla ulkona, mutta ei se loppujen lopuksi ollut kovin hauskaa alituisen köhimisen ja niistelyn takia :P
Tämä ilta täytyy siis ottaa vielä rauhakseen, mutta pakko oli tulla tekemään pikapostaus tuosta juomasta.

Toivottavasti kukaan muu ei sairastu, mutta jos niin käy, niin juokaahan itsenne terveeksi tällä tropilla! Ja tosiaan, suosittelen terveillekin yksilöille hyvän makunsa vuoksi :) Potilaan pakuridrinkki

Valmista ensin pakuritee:

-n. 1 litra vettä
- 2tl pakurijauhetta
-1tl ruusujuurijauhetta
-1tl lakritsijuurijauhetta
-2kanelitankoa
-3cm pala inkivääriä
-aitoa vaniljaa

Hauduta kattilassa kaikkia aineksia muutamia tunteja(vaikka yönkin yli). Voit myös keittää vähemmän aikaa ja kovemmalla lämmöllä, jolloin saat nopeammin valmista. Itse kuitenkin tykkään valmistaa pakurini hitaasti haudutellen. Jäähdytä jos haluat nauttia juomasi kylmänä.

Itse juomaan tulee:

-pakuriteetä
-Biottan mustaseljan mehua
-sitruunaa ja limeä

Sekoita pakuritee ja mehu keskenään, laita mehua makusi mukaan. Purista joukkoon sitruunan -ja limen mehua. Maistuu parhaalta jääkylmänä, voit siis lisätä myös jäitä saadaksesi mahdollisimman coolin juoman B)

Tästä tulisi mainio illanistujaisjuoma, jos tarjoilisi esimerkiksi mansikoiden ja hedelmien kera boolimaljasta.

Onnea valmistuneille ja ihanaa kesän alkua kaikille!
Palaan, kunhan olen tarpeeksi terve kokatakseni jotain :) Heippa!

PS: Ainiin, olen unohtanut mainita, että vähän aika sitten julkaisemani triokakun resepti on osallisena Puhdistamon blogeille suunnatussa reseptikilpailussa. Eniten tykkäyksiä saanut bloggaus voittaa ja tykätä voi tietenkin Puhdistamon facebook-sivuilla. Jos siis pidit reseptistäni, mene Puhdistamon fb-sivuille, pääset sinne vaikka tästä, rullaa sivua hieman alaspäin niin näet bloggaukseni ja tykkää siitä :) Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti