maanantai 16. syyskuuta 2013

Helpotusta arkeen, syömällä osa 2.

Helpot reseptit saavat nyt jatkoa välipala -ja aamiaisosastolta. Kyseessä on simppeli kaveri nimeltään kookosvanukas. Kerroinkin jo aiemmin, että blenderini meni rikki ja odottelen yhä uutta. Vara-blenderinä toiminut lelu simahti sitten sekin, joten tuli itsellenikin tarpeeseen kehitellä jotain helppoa aamiaista, johon ei blenderiä tarvita. Jos en juo aamulla smoothieta, niin monesti teen pika-jogurtin pähkinöistä, mutta kun näistä ei nyt kumpikaan onnistu, oli turvauduttava kookosmaitoon. En tykkää kauheasti käyttää kookosmaitoa smuuteissa, mutta silloin tällöin se maistuu vanukkaana.
Ja nyt pitkästä aikaa se olikin parempaa kuin muistinkaan!
Vanukasmaisen koostumuksen takana ovat iki-ihanat chiasiemenet. Nämä siemenet sitovat jopa 9 kertaisen määrän nestettä itseensä muodostaen samalla hyytelöä. Olettekin varmaan huomanneet, että käytän niitä monesti esimerkiksi kakkujen täytteissä ja jäätelöissä, juurikin tuon koostumuksen takia. Ja ravinnepitoisuuden tietenkin! Jos chiasiemenet ovat jollekin uusi tuttavuus, niin tässä pieni esittely:

-sana chia tarkoittaa voimaa
-suosittu kestävyyslajien parissa
-sisältää omega-3 rasvahappoja ~21% painostaan
-siementen omega-3 ja omega-6 rasvahappojen suhde on täydellinen
-erittäin kuitupitoinen(pitää nälän poissa pitkään)
-runsaasti mineraaleja, mm: kalsiumia, magnesiumia, fosforia
-sisältää paljon laadukasta proteiinia

Paljon mahtuu siis pieneen pakettiin.

Kookosvanukkaan valmistamiseen ei mene minuuttia tai kahta enempää, joten kovimmankin kiireen keskellä sen ehtii tehdä. Helpointa on sekoittaa chiasiemenet kookosmaitoon illalla ja antaa tekeytyä jääkaapissa yön yli. Muutamassa tunnissakin koostumus ehtii paksuuntua ja toki vanukkaan voi syödä myös heti. Tosin sitten se ei ole vanukasta. Heh.
Marjojen, hedelmien ja siementen kanssa nautittuna vanukas on täyttävä, mutta raikas välipala. Koska se ei sisällä eläinperäistä maitoa, on se myös vatsaystävällistä ja helposti sulavaa. Helpota siis kiireistä päivääsi pakkaamalla mukaan  kookosvanukasta, banaani ja marjoja. Marjat voi myös näppärästi kipaista tauolla lähikaupan pakastealtaasta, banaanit löytyvät sieltä hevi-osastolta. Fiksu tapa on myös säilyttää jonkinlaista pähkinä/siemensekoitusta työpaikallasi, jolloin niitä on aina käytettävissäsi.
 



 Kookosvanukas

- 3dl kookosmaitoa (tai muu haluamasi määrä)
- 2rkl chiasiemeniä
- hunajaa
- aitoa vaniljajauhetta
- sitruunan mehua

Makeuta kookosmaito makusi mukaan hunajalla ja mausta vaniljalla sekä sitruunan mehulla. Sekoita joukkoon chiasiemenet ja anna tekeytyä vanukkaaksi yön yli jääkaapissa, tai ainakin muutaman tunnin. Nauti haluamiesi lisukkeiden kera. Itse söin vanukkaan tällä kertaa vadelmien, punaherukoiden, banaanin ja auringonkukansiementen kanssa.
 
Kookoksen kanssahan sopii mitä parhaiten ananas, suosittelen ehdottomasti testaamaan myös sitä!



 
Mutkatonta ja sujuvaa arkea kaikille!
Ainiin, blogini löytyy nyt myös facebookista: www.facebook.com/dailynewday
Sieltä löydät uusimpien blogikirjoitusten lisäksi pika-postauksia ja kaikkea muuta jännää, tervetuloa!

4 kommenttia:

  1. Rakastan kaikkia vanukastyyppisiä. Vanukashommiin siis. Vähän arastan kookosta vedettyäni överit sillä muutaman kerran, mutta jos sillä ananaksella vaikka tosiaan taittaisi. Hyvä vinkki! Ja hienot kuvat, tosi raikkaat. Hyvä Hevi-Jenni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hevi-Jenni :D Vaniljalla ja sitruunalla saa mun mielestä kivasti muutettua kookosmaidon maun paremmaksi, koska en oo itekään suuri kookosmaidon fani, muussa muodossa kookosta menisi kyllä vaikka päivittäin! Naam.
      Kiitos palautteesta <3

      Poista
  2. Tämä herkku taitaa vilahtaa jo tällä viikolla omaan aamiaispöytään testattavaksi! Mulla on tapana aamuisin syödä joku paksu smoothie ja kasata päälle siihen keko marjoja, pähkinöitä ja ties mitä. Rupeaa vaan vähitellen banaanit ja avocadot tökkimään, joten vaihtelu olisi tosi toivottua. Kiitos siis tästä uudesta ihanasta ideasta, ja nuo kuvatkin olivat tosi herkullisia! Jos sulla sattuu olemaan lisää jotain hyviä ja helppoja viljattomia, maidottomia ja munattomia aamiaisvinkkejä, niin otan ilolla vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee,kiva jos menee testiin ja toivottavasti tykkäät! :) Se on kyllä totta,että aina vähitellen alkaa kaivata vaihtelua aamiaisiin,ja muihinkin syömisiin,kun monesti tuntuu että jämähtää niihin tiettyihin. On mulla muutamia raakapuuro ym reseptejä jemmassa,postailenkin niitä joku päivä,kiitos toiveesta :)

      Poista