sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Some smoothies, anyone?

Taas tuttua juttua, eli päivä lähti käyntiin taas vihersmoothiella. Aika hedelmä painotteisella tällä kertaa, mutta vihreällä kuitenkin. Yleensä laitan näihin vihreisiin juomiin omenan/päärynän, sitruunaa, avocadoa/banaania tai jotain melonia hedelmäosastolta, mutta tällä kertaa mukaan pääsi myös pari pyöreä poskista persikkaa! Ja hyvä tuli. Oikein luksukseksi smoothie muuttui, kun laitoin nesteeksi kookosvettä veden sijaan. Kookosvesi on aivan huippu nesteyttäjä ja muutenkin juomisen arvoinen juoma, se sisältää paljon mm.kalsiumia, kaliumia ja magnesiumia, on erittäin elektrolyyttipitoinen  ja on muuten lähes identtinen ihmisen veriplasman kanssa ;)
Aivan huippu palautusjuoma urheilusuorituksen jälkeen, ilman mitään turhia lisäaineita.
Ja on se vaan niiiiin hyvää.

Suosikki kookosvesi, pehmeän makea maku.

Minä olen sitä sorttia, joka kaipaa usein  illalla jotain herkkua iltapalaksi. Koska raakajäätelöt, kakut ym vievät hieman enmmän aikaa ja vaativat esivalmisteluita, päädyn monesti tekemään herkkusmoothien(illalla ei myöskään enää kaipaa piristäviä elementtejä juomaltaan ja itse ainakin koen nämä makean "maitomaiset" smoothiet jotenkin rauhoittaviksi, vaikka toki nekin ovat aikas energiapitoisia). Se voi olla yksinkertaisesti marjoja/banaania+mantelimaitoa maustettuna hunajalla ja vaniljalla. Silloin tällöin myös raakakaakaojauhetta pääsee mukaan, niinkuin tänään, kun korkkasin ensimmäisen Puhdistamon Suklaapakkauksen. Ja täytyy sanoa että toimii!

Kuva Puhdistamon sivuilta.
 Suklaan teossa käytän lähes poikkeuksetta kaakaomassaa(mielestäni toimii paremmin kuin jauhe), mutta mm. juomia varten kaapistani löytyy myös jauhetta. Ennen olen suosinut Big Tree Farmsin kaakaojauhetta, mutta nyt tuli kokeiltua tätä. Suklaapakkaus on siis ennen tunnettu nimellä Rakkaus Pakkaus, mutta jokin aika sitten nimi muuttui ja sisältökin hieman; muistaakseni vaniljan määrää lisättiin ja pakkauskoko muuttui pienemmäksi ja edullisemmaksi. Suklaapakkauksessa kyllä viehättää sen ainesosaluettelo: raakakaakaojauhe, toco, lesitiini, maca, merisuola ja kaakaouute. Wow! Hyvä valinta myös niille, jotka eivät halua ostaa kaikkia noita edellä mainittuja erikseen, jos vaikka tulee tehtyä suklaata vain silloin tällöin :)


Ennen kun päästään resepteihin, on minun tehtävä pieni tunnustus. Nyt ollessani lomalla olin tosiaan viime viikolla vanhempieni luona kyläilemässä ja se johti pienimuotoiseen "väärillä" herkuilla herkutteluun! Leipää, jäätelöä, suklaata, juustoja... Huh. Itse olen jo hyvän aikaa keskittynyt ravitsemaan(!) itseäni oikeilla laatuherkuilla(!), mutta kun oli tarjolla sitä ja tätä, niin kyllä sitä vaan ajautui mässyttämään samaa kuin muutkin. Ja kyllä se vaan  on joskus tärkeämpää syödä yhdessä sitä samaa ruokaa kuin muutkin ja jättää omat ravintokikkailut hetkeski jäähylle. Myös hyvä fiilis on kuitenkin tärkeää terveyden kannalta, ei pelkkä oikea ravinto :) Ja kyllä ne ruoat oikein hyviä olivatkin, kiitos vaan äiti ja iskä!
Sain kuitenkin tuntea nahoissani, tai oikeastaan mahassani, syömisen seuraukset; olin yhden päivän ihan potilaana, kun vatsani meni aivan sekaisin kaikesta ruoasta jota olin syönyt! Pahin oli varmasti se leipä. Muistelen vieläkin kauhulla tuota oloa ja siksipä jaksan taas riemuita entistä enemmän siitä, miten terveellisiä ja niin hyviä herkkuja ja ruokia voi tehdä ilman mitään huonoja oloja!
Ja pikkuhiljaa saa taas puhdisteltua vähän elimistöä noilla viherpirtelöillä, joita nyt varmaan postailenkin aika paljon :D

Greenie                                             

-2 persikkaa
-banaani
-päärynä
-1/4 cantaloupemelonia
-puolikas sitruuna(mehut+hedelmäliha)
-2 kourallista temmenlehtisalaattia
-kourallinen minttua
-10cm pätkä kurkkua
-1rkl ohranorasjauhetta
-1tl ashwagandha
-1tl FSF astragalus
-1tl triphala
-hunajaa
-2-3dl kookosvettä

Surauta smuutiksi! Mintun tilalle sopii hyvin myös sitruunamelissa.


Suklaa-mansikkamaito                       

-n.4dl mantelimaitoa
-2rkl Puhdistamon Suklaapakkausta
-1 banaani
-100g mansikoita
-1tl hunajaa

Valmista ensin yön yli liotetuista manteleista maito: blendaa n. 2 osaa manteleita ja 3 osaa vettä tasaiseksi ja siivilöi, jotta saat mahdollisimman sileää maitoa. Voit hyödyntää jäljelle jääneen massan esim.kräkkereihin, kakkupohjaan tai vaikka välipalapatukoihin. Mantelimaitoa myydään myös valmiina(Alpro Soya), mutta se sisältää sokeria, eikä ole raakaa, eikä kovin tuorettakaan ;)
Itse ostan silloin tällöin riisimaitoa, jos en ole tehnyt valmiiksi mantelimaitoa.
Blendaa sitten kaikki ainekset tasaiseksi juomaksi ja hörpi itsesi uneen!
Btw, jos olet oikein herkka raakakaakaon vaikutuksille, kannattaa jauhe jättää pois jos nautit juoman illalla. Uniaan ei kannata menettää hyvänkään juoman takia ;)

Loppuun vielä lempparimainokseni(ei, en yleensä katsele mainoksia mielenkiinnolla ja pisteytä niitä), tuo kissa on ihan huippu ja musiikki hyvällä tavalla pöljä! :D
Takaan, että tämän jälkeen hymyilyttää!

 
 
Nyt alan suotiutua kohti työhuonetta ja siitä suoraan katsomaan työhuonekavereideni teatteriesitystä, Perturboa(menee tänään viimeistä päivää). Jännää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti