lauantai 19. lokakuuta 2013

Suklaa-toffeepatukat.

Pitkästä aikaa hieman kikkailua suklaarintamalla! Lähiaikoina on tullut enemmänkin tehtyä ihan perus raakasuklaata, maustettuna lähinnä appelsiiniöljyllä sekä FSFn Instanteilla(maistuu aikalailla lakritsille), mutta nyt tuli tarve saada jotain hieman erilaista. Toffee ja kinuski ovat asioita, jotka pyörivät useinkin päässäni ja raakaversiona olen aiemmin tehnyt ainakin toffeejäätelöä, puolukka-kinuskikakkusia ja lakritsitoffeeta. Hyvin on aina toiminut, mutta kyllä se taitaa olla niin, että toffee on parhaimmillaan suklaalla kuorrutettuna!
 

Tätä toffeeta, ja suklaata, voi nautiskella kerrassaan hyvällä omallatunnolla, sillä se on kaukana perus sokeri-kerma-voi-hässäkästä. Toffee koostuu lähinnä taateleista ja sopivassa suhteessa muista terveellisistä aineksista. Puolet suklaasta maustoin minttuöljyllä, puolet jätin ilman. Kolme onnekasta henkilöä pääsivät näitä maistelemaan ja ylistävien kommenttien perusteella voin todeta, että näistä patukoista taisi tulla uusi hitti herkkukeittiössäni. Ovat kyllä omasta mielestänikin semmoista herkkua, että parempaa saa hakea..
Ai haluatte reseptin? No tässähän se tulee, olkaa hyvät!


Suklaa-toffeepatukat

n. 10kpl
 
Aloita patukoiden valmistaminen sulattamalla suklaaseen tulevat kaakaovoi ja kookosöljy, sillä tarvitset niistä n.ruokalusikallisen toffeeseen. Valmista kuitenkin muuten ensin toffee, jotta se saa jähmettyä pakastimessa suklaan valmistuksen ajan.
 
Toffee
- 22 kuivattua taatelia
- 2-3rkl hunajaa
- 2-3rkl kookosmaitoa
- 1rkl mantelimaitoa(vesikin käy)
- n.1rkl sulanutta kaakaovoi/kookosöljyseosta
- 1tl aitoa vaniljauutetta
- 1tl chiasiemeniä
- 1tl lucumaa
- 1/4tl mesquitea
- ripaus sitruunanmehua ja laatusuolaa
 
Sulata ensin suklaaseen tulevat kaakaovoi ja kookosöljy. Liota taateleita vähintään 4 tuntia, että ne ehtivät pehmetä. Blendaa kaikki ainekset lukuunottamatta öljyseosta sileäksi tahnaksi. Lisää lopuksi öljyseos ja sekoita vielä huolellisesti. Toffee kaipaa mielestäni ehdottomasti hieman suolaa ja kirpakkkuutta sitruunamehusta, maistelemalla saat itseäsi miellyttävimmän lopputuloksen.
Muotoile patukoiksi ja laita pakastimeen jähmettymään suklaakuorrutuksen valmistamisen ajaksi. Tein patukoista n. 3cm x 7cm kokoisia, mutta yhtä hyvin voit valmistaa vaikka pienempiä konvehteja halutessasi.
 
Suklaa
- 2dl kaakaovoita rouhittuna
- 2rkl kookosöljyä rouhittuna
- 1dl raakakaakaojauhetta
- 1rkl lucumaa ja macaa
- 2rkl hunajaa
- ½tl aitoa vaniljauutetta
- ripaus laatusuolaa
(- 2rkl kookosmaitoa ja 1tl lesitiiniä)
 
Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Voit lisätä vaniljan ja hunajan jo tässä vaiheessa, niin seos ehtii maustua peremmin. Sekoita sulaneeseen seokseen loput ainekset huolellisesti sekoittaen. Kookosmaitoa käyttämällä saat aavistuksen maitosuklaan tuntua ja lesitiini tekee suklaasta silkin sileää, mutta ilmankin pärjää. Mausta halutessasi minttuöljyllä.
 
Kuorruta toffeet hieman jähmettyneellä suklaalla ja laita taas pakastimeen jähmettymään. Anna jähmettyä ainakin 20 minuuttia ja kuorruta sen jälkeen toinen puoli. Itse pidän vähän raffimasta tyylistä, mutta voit halutessasi tehdä myös siistimpää jälkeä.
 
Sitten vaan patukkakekkerit pystyyn! Näillä jos millä saa vakuutettua mahdolliset epäilijät raakaherkkujen maistuvuudesta. Me promise.
 

2 kommenttia:

  1. Ai ai, kuulostaa sen verran makoisalta, että tästä voisin joskus omankin version tehdä :b

    VastaaPoista
  2. Joo,näitä kyllä suosittelen testaamaan :) Ja parasta on,että voi juurikin tehdä hieman toisella tavalla,omalla tyylillään :)

    VastaaPoista