sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Kolmen kerroksen browniet.

Äidilläni oli viime viikolla syntymäpäivä, joten pientä synttäritarjottavaa piti kehitellä. Toiveena oli raakapizza ja miksipäs ei; tuolla se kräkkeri/pizzapohja on paraikaa uunissa hieman kokoamassa itseään ja odottamassa täytteitä päällensä. Ihan raakaa pizzasta ei tällä kertaa tule, sillä juustona toimii vuohenmaitojuusto, joka ei ole valmistettu raakamaidosta(itse käytän raakailussa silloin tällöin raakamaitotuotteita). Vaikka mitään virallisia synttärikemuja ei vietetäkkään, niin halusin silti tehdä myös jotain makeaa tarjottavaa. Päädyin tekemään brownieita ja nehän nyt on jo syöty tietenkin, kun olivat niin hyviä! Voisi sanoa, että törkeän hyviä.
Browniet on erittäin helppo valmistaa ja parhaimmillaan kun ovat saanet maustua jääkaapissa yön yli. Tein pohjan ja kuorrutteen erikseen, tämän lisäksi innostuin vielä tekemään toisen kuorrutteen kaakaomassasta ja appelsiiniöljystä. Pelkällä pohjaan tulevalla taikinallakin saa herkkua aikaiseksi, mutta mikäs sen hauskempaa kun hifistellä kunnolla ja tehdä kolme eri kerrosta.
Jos kuitenkin haluat nopeasti valmistaa vain pohjataikinan, voi päälle ripotella esimerkiksi pähkinöitä, kaakaomassaa, kookoslastuja, kuivahedelmiä tai marjoja. Tällä reseptillä on vaikea epäonnistua, sen lupaan teille.

Kolmen kerroksen browniet

18x20cm kokoiseen vuokaan tehtynä 9kpl
 
Valmista ensin pohjaan sekä kuorrutteeseen käytettävä taatelitoffee:
(jos teet pelkän pohjataikinan, käytä vain puolet alla olevista mitoista)
 
-22 taatelia liotettuna
-2rkl kookosjauhoa
-2-3rkl vettä
 
Liota taatelit pehmeiksi, ainakin 4 tuntia. Blendaa kookosjauhon kanssa tasaiseksi massaksi, käytä vettä tarpeen mukaan notkistamiseen. Puolet tästä käytetään pohjaan, puolet kuorrutteeseen.
 
Brownie-taikina:
 
-puolet taatelitoffeemassasta
-2,5dl raakakaakaomassaa rouhittuna(käytin palmusokeroitua)
-1dl saksanpähkinöitä liotettuna
-4dl (raakaa)mantelijauhoa
-1rkl carobia
-1rkl lucumaa
-1tl kookosnektaria tai hunajaa
-½tl kanelia(ceylon)
-ripaus laatusuolaa
-ripaus mesquitea
-pari tippaa sitruunan mehua
 
Valmista taikina monitoimikoneessa. Blendaa ensin taatelitoffee, saksanpähkinät ja kaakaomassa tasaiseksi. Lisää mantelijauhot sekä muut aineksen ja aja tasaiseksi taikinaksi. Taputtele leivinpaperilla vuorattuun vuokaan(tai muihin haluamiisi muotteihin) ja laita pakastimeen tai jääkaappiin jähmettymään kuorrutteen valmistamisen ajaksi.
Kuorrute:
 
-puolet taatelitoffeemassasta
-½dl kaakaovoita+ ½dl kookosöljyä rouhittuna
-1½dl kaakaomassaa rouhittuna
-1rkl kookosnektaria
(-1rkl mantelimaitoa tai vettä tarvittaessa)
-1rkl lucumaa
-1tl raakakaakaojauhetta
-½-1tl aitoa vaniljaa
 
Sulata kaakaovoi, kaakaomassa ja kookosöljy vesihauteessa. Blendaa kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Levitä nuolijan avulla pohjan päälle ja laita takaisin jähmettymään.
 
Appelsiinisuklaakuorrute:
 
-½dl kaakaomassaa rouhittuna
-muutama tippa appelsiiniöljyä
-hunajaa tai kookosnektaria tarvittaessa
 
Sulata kaakaomassa vesihauteessa. Lisää makusi mukaan appelsiiniöljyä sekä makeutusta. Itse en lisännyt makeutusta, sillä halusin vahvan suklaan maun, ja kaakaomassa jota käytin on valmiiksi palmusokeroitua ja hyvin pehmeän makuista.
Kuorruta browniet appelsiinisuklaalla -tyyli on vapaa!
 
 
 
Kevyt puhdistuskuuri-postaus viivästyy vieläkin. Suurin syy siihen on se, että blenderini hajosi. Onneksi saan tilalle uuden, kun takuu on vielä voimassa, mutta on elo ilman blenderiä suorastaan hankalaa! Ennen tätä vastoinkäymistä unohdin tehdä niitä luvattuja merkintöjä ruokapäiväkirjaan ja pakko myöntää, että olen ollut niin hyvässä luomis-vimmassa työhuoneella, että panostaminen mehuihin sun muihin on kyllä jäänyt vähän toissijaiseksi. Kunhan saan uuden blenderin ja suunnittelen aikatauluni hieman järkevämmin, toteutan kyllä tuon kuurin ja kerron teille miten se meni. Ja laitan smoothiereseptejä.
 
Minkälaisia reseptejä muuten kaipailisitte? Saa laittaa ehdotuksia kommenttiboxiin ihan vapaasti :)
Ja kommentoida muutenkin.
 
Alan jatkossa lisäämään myös hattukaupan kuulumisia ja koru-aiheisia postauksia tänne.
Blogin nimi New day. on nyt myös korujeni merkki, ajattelin että on kätevä yhdistää nämä kaksi asiaa, jolloin voin helpommin tuoda koruja esille täällä, ja blogia taas korujen ohella niitä myydessä.
Hattukaupalle, jossa on siis työhuoneeni, on tulossa uudet aukioloajat ja muutenkin hieman uudistusta. Tästä kaikesta lisää, kunhan saan kuvia otettua ja ehdin vähän koota tietoja yhteen.
Olen kyllä innoissani tästä muutoksesta, laitan lisää infoa heti kun saan enemmän kuvia!
 
Facebook-sivutkin tulossa, jee!


2 kommenttia:

  1. OOOoohh mitä brownieita! vai kuinka se on, brauniisseja?!

    Kaipaisin helppoja ja nopeita reseptejä. Mitä voi tällainen kokkaamista kaihtava tehdä nopeasti ja terveellisesti esim lounaaksi töihin?

    Hattukauppa ja New Day, JEEE!

    VastaaPoista
  2. Mä kanssa vähän mietin,että mitenkäs brownie taipuu oikein,heh!
    Mutta minäpä mietin ja kehittelen jotain helppoa ja terrveellistä,kiitos ideasta :)

    VastaaPoista