torstai 12. syyskuuta 2013

Kuvauspäivän otoksia.

Keväällä pidimme ruokakuvauspäivän työhuonekaverini, Brändö. -blogin Erikan, kanssa ja lupasin kaiken hehkutukseni lisäksi teille kuvia. Tässä ne nyt tulevat, hieman on postaus viivästynyt, heh!
Kun koko ajan pyörii uusia jutun aiheita ja reseptiikkaa mielessä, niin tämä on hieman unohtunut.
Voit lukea lisää kuvauksista täältä ja täältä.

Kuten aiemmissa postauksissa mainitsin, oli kuvauspäivä aivan mahtava kokemus ja kuvista tuli niin kauniita, että olen vieläkin niistä aivan innoissani! Mahdollista jatkoa kuville mietittiin jo kuvatessamme ja nyt tämä suunnitelma on vain toteuttamista vaille, joten joku kaunis päivä saatte ihailla uutta kuva-sarjaa.

Valmistin kuvattavaksi kräkkereitä, konvehteja, smoothieta sekä cupcakeja. Reseptit saatte kuppiksiin ja smoothieen, kräkkereitä ja konvehteja tehdessä en tullut kirjoittaneeksi ylös tarkkoja mittoja, joten niistä tulee nyt ainoastaan kuvat. Ja ne kuvat tässä jutussa pääosassa ovatkin.
Kaikki kuvat on ottanut valokuvaaja Erika Belazreg.

Enjoy!
 

Suklaa-hedelmäkerma cupcaket

  Pohja
 
- 1dl manteleita
- 3dl mantelijauhoa
-  6 kuivattua aprikoosia
- 2rkl kookosjauhoa
- 1rkl hunajaa
- 1rkl kookosöljyä(sulatettuna)
- 1tl ashwagandha
- 1tl aitoa vaniljaa
- ½tl mesquitea
- ripaus kanelia ja inkiväärijauhetta
- muutama tippa sitruunamehua
 
Liota manteleita yön yli(väh. 4 tuntia) ja aprikooseja muutama tunti. Aja kaikki ainekset lukuunottamatta kookosjauhoa tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. Mausta kanelilla ja inkiväärillä makusi mukaan. Lisää lopuksi kookosjauho joukkoon ja sekoita vielä huolellisesti. Painele massa silikonisiin muffinssimuotteihin, jätä keskusta hieman koveraksi, jotta hedelmäkerma mahtuu sinne. Kuivata halutessasi uunin alatasolla max.50 asteessa yön yli(n. 8 h).
 
Hedelmäkerma
 
- kourallinen cashewpähkinöitä
- 3rkl kookosöljyä(sulatettuna)
- 1rkl kookosjauhoa
- 2tl chiasiemeniä
- puolikas banaani
- pieni päärynä
- 1tl vaniljauutetta
- 1 tl psylliumia
- muutama tippa appelsiiniöljyä
- ripaus inkiväärijauhetta
(sitruunamehua ja vettä tarvittaessa)
 
Blendaa kaikki ainekset sileäksi kermaksi. Laita kerma jääkaappiin jähmettymään.

Suklaakuorrute
- 1dl kaakaovoi
- 1dl kaakaomassaa
- 1½dl macadamiapähkinöitä
- 4 taatelia
- ½dl tocoa
- 3rkl hunajaa
- 1-2rkl chiasiemeniä
- 1rkl kaakaojauhetta
- 1½tl aitoa vaniljauutetta
- ½tl mesquitea
(muutama rkl vettä, tarpeen mukaan)

Liota pähkinöitä ja taateleita yön yli, tai ainakin muutama tunti. Sulata kaakaovoi -sekä massa vesihauteessa. Blendaa kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Täytä ensin pohjien keskiosa hedelmäkermalla(jähmettyneestä kermasta saa hyvin muotoiltua hieman pallomaiseksi, jolloin se sopii pohjan "syvennykseen" hyvin). Pursota sen jälkeen suklaakerma kakkujen päälle. Cupcaket ovat päällystämisen jälkeen heti valmiita tarjottavaksi, mutta parhaimmillaan ne ovat, kun maut ovat tasaantuneet jääkaapissa yön yli.

Kräkkerit

Kräkkerireseptin voit lukea täältä. Nämä kuvauksissa olleet kräkkerit oli kyllä maustettu hieman eri tavalla.
Kräkkereiden päällä kirsikkatomaattia, avocadoa ja herneenversoja.


 
 

 Puolukkasmoothie

- 300g puolukoita
- 2 banaania
- 2 pientä päärynää
- n.4dl mantelimaitoa
- 1-2rkl hunajaa
- 1tl aitoa vaniljajauhetta
 
Surauta sileäksi smoothieksi ja nauti kylmänä(voit myös lisätä mieleisiäsi yrtti -ja superfoodjauheita).

 
 

Appelsiinitäytekonvehdit
 

Appelsiinitäytteen valmistin myös cupcakeihin käytetystä hedelmäkermasta: ota muutama ruokalusikallinen hedelmäkermaa ja lisää siihen pari tippaa appelsiiniöljyä ja tarpeen mukaan mantelijauhoa, jotta siitä tulee tarpeeksi kiinteää. Pyörittele massa palloiksi ja täytä konvehdit. Valuta ensin suklaaseosta vain hieman muottien pohjalle, anna kohmettua 1-2min pakastimessa, lisää täyte ja peitä suklaalla.
 

 
 Seuraavissa kuvissa on syksyistä tunnelmaa ja kuvat otetaan ulkona. Olen alustavasti suunnitellut tekeväni jotain puolukoista, sienistä ja omenoista; hyvin perinteisiä syys-sesongin raaka-aineita siis, mutta uudella tavalla toteutettuna. Jäädään jännityksellä odottamaan mitä tuleman pitää!
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti