keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Erään päivän eväät.

Toissapäivänä keittiössäni valmistui taas  jäätelöä, mutta kun en minäkään pelkästään jädellä elä, niin kokkailin myös marinoituja herkkusieniä+paprikaa salaatin kaveriksi.

Aikaisemmassa salaattihehkutuksessani mainitsinkin, että marinoidut kasvikset ovat mainio lisä salaatille ja täytyy myöntää, että ehkä nuo herkkusienet ovat sittenkin lemppareitani! Tulee vain jotenkin hirmu harvoin tehtyä, vaikka valmistus on sinänsä aivan helppoa. Muutamaa tuntia ennen syömistä kun laittaa sienet marinoitumaan ja touhuaa välillä muuta, niin nehän valmistuvat ihan itsestään. No ok, täytyy ne sienet itse pilkkoa ja marinoida, eli vähän joutuu hommiin.
Ellet sitten saa jotain muuta tekemään asiaa puolestasi :)

Jäätelö on taas mallia helppo, jotta mahdollisimman moni voisi sen ongelmitta toteuttaa. Ja pääsipähän itse kokkikin hieman helpomalla, heh!
Jäätelössä on nyt käytetty hasselpähkinätahnaa, joka on valmistettu paahdetuista pähkinöistä, joten ihan raaka-kategoriaan tämä ei nyt mene. Pähkinätahnoja( tai oikeastaan voita) voi valmistaa helposti myös itse, jolloin saat niistä halutessasi raakoja. Mielestäni esimerkiksi tämä on kyllä vaan jotain niin herkullista, että mielelläni käytän sitä silloin tällöin paahteluista huolimatta! Omani ostan yleensä Ekolosta tai Ruohonjuuresta (en kylläkään nettikaupoista).

Salaatissa käyttämäni aurinkokuivatut tomaatit on myöskin edellä mainituista kaupoista hankittuja ja niitäkin suosittelen lämpimästi. Kyseessä eivät siis ole öljyyn säilötyt tomaatit, vaan kuivatut, jotka on liotettava ennen käyttöä. Paljon parempia mielestäni, eivätkä ainakaan lillu missään epämääräisissä öljyissä ;) Suosittelen!

 

 Herkkusieniä ja paprikaa marinoituna

-1 pkt herkkusieniä(en löytänyt luomuna, buu)
-1( punainen)paprika
-oliiviöljyä ja sesamöljyä
-tamari soijakastiketta
-savupaprikaa
-mustapippuria
(hunajaa)

Pilko sienet ja paprikat sopiviksi palasiksi. Sekoita keskemään öljyt, soijakastike ja mausteet ja lisää sienten+paprikoiden joukkoon. Anna marinoitua ja pehmentyä muutama tunti uunin alatasolla max.50asteessa tai kuivurissa(alemmassa lämpötilassa).

Sieni-paprikasekoitus päätyi tosiaan salaatin
joukkoon, mutta se olisi oiva lisuke myös kesäkurpitsapastalle, tai ihan vaan muiden kasvisten kera tarjoiltuna.
Salaattini oli tällä kertaa seuraavanlainen:

-lehtisalaattia
-avocado
-keltaista paprikaa
-tomaattia
-aurinkokuivattuja tomaatteja muutama
-kurkkua

...eli aikas simppeli! Päälle vielä loraus hamppuöljyä ja voilá!



 
  
Sitten jälkkäriosastolle!

Banaani-hasselpähkinävoijäätelö

-2 banaania
-2rkl hasselpähkinävoita
-n.1dl mantelimaitoa(tai muuta pähkinämaitoa)
-1rkl hunajaa
-½tl aitoa vaniljaa
 
Blendaa kaikki ainekset sileäksi seokseksi. Nopeimmin saat jäätelöä, jos olet pakastanut banaaneita(viipaloituna)valmiiksi, jolloin jäätelöä ei välttämättä tarvitse pakastaa+sekoitella uudestaan.





 
Eikä siinä vielä kaikki!
Jäätelö on hyvää sellaisenaankin, mutta jos haluat vielä pientä ekstraa, ja todellakin suosittelen että haluat, niin kaivahan kaapistasi kaakaovoi -ja jauhe, sekä se hasseltöhnä vielä esiin ;)
 
Sulata vesihauteessa:
-n. 2rkl kaakaovoita(rouhittuna)
-1rkl Puhdistamon suklaapakkausta(tai muuta raakakaakaota)
-1-2rkl hasselpähkinävoita
-pieni tilkka hunajaa
 
Sekoita sulanut suklaamassa jäätelön sekaan(jäätelön tulee olla kylmää tässä vaiheessa!) ja pakasta vielä. Suklaa muodostuu ihaniksi palasiksi, jotka eivät ole liian kovia hasselpähkinävoin takia.
Överiherkkua kerrassaan ja mitä helpointa vielä!
Koristelu hoituu yllättäen kookoslastuilla :D



 
Sitten vaan jätskikauhat heilumaan!


2 kommenttia:

  1. Ahh kuulostaa ihanilta - sekä salaatti että jäde, NAM.

    VastaaPoista
  2. Ooh, tänks! <3 Pitäis kyllä nyt sun tulla kyläilemään tai sitten jos mentäis piknikille :)

    VastaaPoista