Appelsiinijäätelö
-1½dl manteleita-1dl vettä
-appelsiini
-banaani
-1-2rkl hunajaa
-n.½tl aitoa vaniljaa
(muutama tippa appelsiiniöljyä)
Liota manteleita yön yli. Kuori mantelit. Blendaa kaikki ainekset sileäksi seokseksi ja laita pakastimeen tarpeeksi suuren astiaan, jotta voit helposti sekoittaa jäätelöä välillä. Sekoita muutamia kertoja, kunnes seos on jäätelömäistä. Tarjoile esimerkiksi mansikoiden ja kookoslastujen kera.
Manteleista tulee hieman marsipaanin tyylinen maku, joten jos et pidä siitä, voit käyttää manteleiden tilalla macadamioita tai casheweita. Omaan makuun sopii kyllä loistavasti manteleiden ja appelsiinin yhdistelmä, yumm! Appelsiiniöljy syventää makua, mutta se ei ole ollenkaan välttämätön.Jos olet kuin minä, eli kaapeistasi löytyy kaikkea jännää, niin ihan vaan vinkki vinkkinen, että tätä jäätelöä olisi kiva ehostaa vielä lucumalla, tocolla, mesquitella ja chialla.. ;)
Kertokaahan mitä piditte, jos innostutte testailemaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti