Kakun suklaakerrokseen pääsi siis Suklaapakkausta yhdessä kaakaomassan kanssa. Suklaapakkaus on todellakin mainio kaakaopaketti, sillä siinä on todella pehmeä maku ja siihen on lisätty kaakaon parhaat kaverit eli toco, lesitiini, maca, merisuola ja vanilja sekä kaakaouute. Eipä tarvinnut itse lisäillä seokseen muuta :)
Tocoa käytän lähes aina, kun teen jäätelöitä, kermoja, suklaata tms, sillä se tuo juurikin sitä ihanaa kermaisuutta niihin. Iso suositus täältä! Toco on myös huikea ravinnepommi, kannattaa tutustua tarkemmin Puhdistamon sivujen kautta, joille pääset vaikkapa tästä.
Triokakku
Kakku tehty 17cm irtopohjavuokaan
Irish Moss-geeli
-n. 1dl Irish Mossia
-n.2dl vettä
Liota mossia yön yli väljässä vedessä. Huuhtele huolellisesti ennen käyttöä, sillä mossissa on usein hieman hiekkaa tai muuta pikkuroskaa. Blendaa veden kanssa tiiviiksi geeliksi, voit aloittaa pienemmällä määrällä ja lisätä vettä tarpeen mukaan. Geelistä on tarkoitus tulla tiukkaa.
Irish Moss on hyvä hyytelöimisaine ja se tuo kakkuun lisää kuohkeutta. Myöskin pähkinöiden ja öljyjen määrää voi mielestäni vähentää sitä käytettäessä.
Valmista geeliä tulee reilu 2dl.
Pohja
-2,5dl pekaanipähkinöitä
-8 taatelia
-1rkl mantelijauhoa
-1tl hunajaa
-1rkl Puhdistamon Suklaapakkausta
-1rkl sesamöljyä
-ripaus aitoa vaniljaa
Liota pähkinät yön yli ja taateleita muutama tunti. Aja kaikki öljyä lukuunottamatta monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Lisää öljy loppuvaiheessa ja pyöräytä vielä muutaman kerran. Laita pakastimeen jähmettymään täytteiden valmistuksen ajaksi.
Täyte
Vaniljatäyte, jota käytetään pohjana myös suklaa -ja mansikkatäytteessä.
-2dl macadamiapähkinöitä
-n.2dl irish mossia
-1dl kookosöljyä(sulatettuna)
-½dl kaakaovoita(sulatettuna)
-n.1dl vettä
-2rkl hunajaa
-2rkl lucumaa
-2rkl sitruunamehua
-1rkl tocoa
-½ (mini)avocado
-1tl vaniljaa
-pieni loraus vaniljauutetta
-½tl mesquitea
Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa nestemäiseksi. Blendaa kaikki sileäksi massaksi.
Jaa massa kolmeen osaan, kuitenkin siten, että vaniljatäytteeseen tulevaan osaan jää hieman enemmän(suklaa -ja mansikkatäytteisiin tulee enemmän massaa kun loput ainekset lisätään niihin).
Mansikkatäyte
-n. 1/3 vaniljatäytettä
- reilu 1dl mansikoita
-sitruunamehua
-1rkl kookosjauhoa
Lisää seokseen mansikat, ripaus sitruunamehua ja kookosjauho ja blendaa sileäksi.
Kookosjauho imee hieman ylimääräistä nestettä, jota mansikoista tulee(käytin sulatettuja pakastemansikoita, kun vielä ei olut tuoreita).
Suklaatäyte
-n.1/3 osa vaniljatäytettä
-1½dl kaakaomassaa(rouhittuna)
-2rkl Puhdistamon Suklaapakkausta
Sulata kaakaomassa vesihauteessa. Lisää vaniljatäytteeseen sulanut kaakaomassa ja Suklaapakkausjauhe ja blendaa sileäksi.
Kakun kokoaminen
Kaada ensin jähmettyneen pohjan päälle suklaatäyte. Anna jähmettyä pakastimessa hetken ja lisää vaniljatäyte. Lopuksi lisää mansikkatäyte.
Suklaarouhe
Voita halutessasi koristella kakun suklaarouheella. Myös esimerkiksi pelkkä kaakaomassa käy, mutta helppo suklaa(rouhe) valmistuu näin:
-2rkl kaakaovoita(rouhittuna)
-1rkl Puhdistamon Suklaapakkausta
-1tl hunajaa
Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja sekoita mukaan Suklaapakkausjauhe sekä hunaja.
Levitä suklaa leivinpaperille(kannattaa laittaa esim lautanen alle) ja vie pakastimeen jähmettymään.
Murenna palasiksi ja koristele kakku.
Maukkaita kakkuhetkiä kaikille! :)
Annamunkaikkikestää!! Voisitko ystävällisesti pyytää mut kylään joku päivä ja tarjoilla mulle tällasta? Sovitaan kahvittelut ainaskin päivää aikasemmin, niin kerkeet varmasti liottaa kaikki mossit ja muut :)Upeeta Jenni, WAU :)
VastaaPoistaTodellakin oot tervetullut kylään ja kakkuja maistelemaan! :)Täytyy sopia vaan joku päivä, jee! Ja kiitos tykkäilystä :)
VastaaPoista